Info från styrelsemöte v42

Vägar
– Sprängningen vid bergspasset för den kommunala gång- och cykelbanan är färdig och arbetet med GC-vägen pågår.
– Etapp 2 av vägrenoveringen pågår. Tyvärr kommer asfaltering av etapp 2 inte att kunna genomföras innan vintern på grund av förseningar i entreprenaden. Asfalteringen kommer istället att genomföras i maj 2022.

Allmänna platser
– Ytterligare kulturminnespumpar har målats och gjorts fina.
– Styrelsen har haft en god dialog med FTI som sköter återvinningsstationen vid bron. T.ex. kommer mer frekventa tömningar att ske under sommarmånaderna juni-augusti för att minska de problem som funnits tidigare somrar. Styrelsen kommer att föreslå ytterligare åtgärder till Trosa kommun för att förbättra återvinningsstationen. Samtliga öbor påminns om att trycka ihop kartonger och annat skrymmande så att containrarna fylls ordentligt. FTI tillämpar en automatisk avläsning och om containrarna inte är fyllda skickas ingen signal om tömning.

Ekonomi
– Sista dag att betala årsavgiften var den 30 september. Ett antal fastighetsägare har ännu inte betalt sin årsavgift och styrelsen har inlett en process för att hantera ej inbetalda avgifter.

Bryggor:
– Vid utvärdering av bommen vid sjösättningsrampen som satt uppe under sommaren konstaterar styrelsen att bommen fick önskad effekt.
– Bommen kommer att sättas ut igen den första maj och vara på plats till 30 september. Nyckel till rampen kan hämtas ut hos bryggansvarig.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen