Info styrelsemöte v34 2024

Allmänna platser och skogsvård

– som en första åtgärd har lappar lagts i brevlådor på Gloruddsvägen efter klagomål om höga hastigheter, 30 km gäller på hela Öbolandet.

– möte med kommunen ang Edanö Gård är bokat den 27/8 kl 10.00.

– Badstegen lagad på Badberget. Den kan behöva bytas till en stadigare till nästa säsong. Bryggan behöver rustas upp/förstärkas.

– Invasiva växter, Parkslide, rapporterade på Strömmingsberget och på en del andra platser runtom på Öbolandet.

Efter en del kontakt med kommunen gäller följande när det gäller invasiva växter och vi har fått följande information från kommunen.

Invasiva växter kan/ska allmänheten anmäla direkt till artdatabasen oavsett vem som äger marken.

Artdatabasen finns på följande adress Artdatabasen

De flesta bestånd Parkslide på Öbolandet som upptäckts tidigare finns på Campingen, sen har vi bestånd på Svartviksvägen”

Vägar, beläggningsplan

Vecka 37-44 startar arbetet med vägbanken, den höjs med 30 cm. Framkomligheten blir naturligtvis begränsad under dessa veckor. Både trafikljus och flaggvakt kommer finnas. Både ÖSP och kommunen har informerats om att arbetet påbörjas v37. Mer info på hemsida när vi närmar oss v37.

Slyklippning har skett med Orca och dess underentreprenör.

Kommunen har kontaktats för besked om arbetet med ÅVS:en är slutfört. Vi anser att övergången för gång- och cykel är väldigt oklar. Avvaktar också besked från kommunen när skyltningen om havsbad och camping blir utbytt.

Svar från kommunen är att de återkommer inom några veckor med svar kring ÅVS:en samt att frågan kring skyltning om färdväg till camping lyfts internt inom kommunen.

Många har kontaktat styrelsen om att hastigheterna är för höga på ön och sikten skymd på vissa håll. Vi diskuterar möjligheter till att få ner hastigheterna bla så tar vi tar fram offert på speglar för sikten och vi tar beslut nästa möte.

Ekonomi

Ordförande  informerar att vår ekonomi ser bra ut. Vi har budgeten under kontroll. Han skickar ut ekonomisk rapport till styrelsen.

Bryggområden

Renovering har skett av bryggor vid Sundstukanalen, Kindholmsviken och Svartvikskanalen. Arbete kvarstår vid Svartviken.

Arbete pågår med att ta fram prototyp och kostnad för bryggor.

Möte med bryggfogdar i slutet av september.

Hemsidan

Återkommande hälsocheck gjorts på hemsidan. Ser bra ut!

Uppdateringar av hemsidan kommer att ske under hösten för att göra hemsidan lite mer funktionell.

Övrigt

Boka in redan nu 11 maj 2025 för årsstämma, Skärborgarnas Hus

 /Styrelsen